Handleiding voor leerlingen

De decanen werken met de website dedecaan.net. Via deze website is het voor leerlingen, ouders, mentoren, leraren en decanen mogelijk om gemakkelijk informatie te krijgen door de informatie op de site op te zoeken, je vraag op het forum te stellen, de decaan te mailen of door te chatten. De site beperkt zich niet alleen tot je eigen school, maar je kunt ook contact leggen met leerlingen en/of decanen van andere scholen die ook gebruik maken van dedecaan.net. Via deze site is het ook mogelijk om het profielkeuze- en/of studiekeuzeproces te doorlopen. Mentoren en ouders hebben op den duur ook de beschikking over deze informatie, zodat ook zij op de hoogte zijn van jouw ontwikkelingen.


Aanmelden bij de site dedecaan.net

Ga naar:
http://dnvph.dedecaan.net

Aanmelden

Ga naar het kopje:

Klik op Aanmelden
Aanmelden
Ik ben een...
-Leerling aan het Sg De Nieuwe Veste
-Medewerker aan het Sg De Nieuwe Veste
-Ouder/verzorger van een leerling

Aanmelden
Ik ben een….
-leerling aan Sg De Nieuwe Veste
-Aanmelden als leerling

Onder dit kopje voer je jouw gegevens in (leerlingnummer, voornaam, tussenvoegsel, achternaam). Klik verder.
In het volgende scherm controleer je of jouw gegevens juist zijn. Klik verder.

In het volgende scherm voer jij een wachtwoord in dat je vanaf nu op deze site gaat gebruiken. Ook voer jij je emailadres in. Naar je emailadres wordt de bevestiging van de aanmelding voor deze site gestuurd.
Let op bij “hotmail”: deze mail komt waarschijnlijk in je box van ongewenste mail. Als je op de link in de bevestigingsmail klikt is de registratie voltooid.
Vanaf nu kun je gebruik maken van de website dedecaan.net.

Handig
Via de knop “handig” >> “opleidingen” vind je alle sites van ROC’s (MBO-scholen), Hogescholen en Universiteiten.
Via “handig” >> “links” kun je o.a.informatie over open dagen, toelatingseisen, testen vinden.

Contact
Gebruik van het forum
Door naar de knop “contact” >> “forum” te gaan, krijg je aan de linkerkant van het scherm het forum van onze school te zien en aan de rechterkant van het scherm het landelijke forum. Als je vervolgens klikt op “nieuw bericht maken” kan je een nieuw onderwerp starten en kiezen of dit op het forum van De Nieuwe Veste of op het landelijke forum moet komen. Door op een onderwerp in het forum te klikken bijvoorbeeld “welkom” op het forum van De Nieuwe Veste kan je het welkomstbericht lezen en met de knop “reageren”kun je hier een reactie op plaatsen.

Mail je decaan
Via de knop “contact” >> “mail je decaan” kun je jouw decaan mailen. Dit mailtje komt dan automatisch in de mailbox van de betreffende decaan terecht. Als deze jou terugmailt komt dit mailtje bij het emailadres binnen waarmee jij geregistreerd staat.

Kiezen
Heb jij je studiekeuze al gemaakt? Dan kun je bij de knop “kiezen” jouw studiekeuze registreren. Mocht je keuze veranderen, verander dit dan ook op de site. Zo weet je decaan altijd wat jij wilt studeren.