Wethouder Jannes Jansen reikt lesbrief Kennistest ‘Alcohol, Drugs en Roken’ uit op Nieuwe Veste


Woensdag 5 oktober heeft wethouder Jannes Jansen in het kader van de Week van de Opvoeding de Nieuwe Veste bezocht. In het bijzijn van alle leerlingen en docenten heeft hij de lesbrief voor de kennistest ‘Alcohol, Drugs en Roken’ overhandigd aan zorgcoördinator Atie Wessels.

App Kennistest
Tijdens de Week van de Opvoeding wordt er vanuit de Taskforce (jongerenwerk in samenwerking met gemeente en Tactus) op middelenpreventie ingezet. Met de app kunnen leerlingen de kennistest maken. De app is te downloaden in de Appstore en in de Google Play Store. Tevens is de test direct te vinden op www.hardenberg.nl/kennistest-rad. Met deze test wil de Taskforce op een laagdrempelige manier jongeren bereiken en ze verleiden om hun kennis over alcohol, drugs en roken te vergroten, zodat jongeren beter op de hoogte zijn van de risico’s en de gevaren van deze middelen.

Leerlingen maken de test individueel. De uitkomsten zijn een mooie aanleiding om tijdens de (mentor)les met de leerlingen in gesprek te gaan over de feitelijke werking van alcohol, roken en drugs.

Activiteiten
De hele dag was er al van alles te beleven. Tijdens de pauzes rolde de grote, rode Stoptoberbal door de school en over het plein. Deze was erg populair was onder de leerlingen. In een promokar van de gemeente werden alcoholvrije cocktails bereid en uitgedeeld aan de leerlingen.

Meer mogelijkheden
De les naar aanleiding van de Kennistest kan worden uitgebreid met voorlichting in de klas, gegeven door Tactus Verslavingszorg of door een bezoek van de jongerenwerkers van de Stuw.


 


Ga terug