Onderwijsaanbod

Praktijkonderwijs  Coevorden
Het Praktijkonderwijs is er voor leerlingen die begeleid worden naar werk of een vervolgopleiding. Echte doeners leren er een vak in bijvoorbeeld de bouw, metaal, groen of zorg. Of ze worden voorbereid op de opleiding mbo niveau 1 AKA (=arbeidsmarkt gekwalificeerd assistent). Leerlingen kunnen er diverse diploma’s halen zoals VCA (voor veilig werken) en Heftruckchauffeur. De klassen zijn klein en overzichtelijk; iedereen kent elkaar goed. Naast de gewone lessen doen leerlingen mee aan vrijetijdsbesteding zoals zwemmen, toneel spelen en kijken op een boerderij.

Met Europese subsidie meer mogelijk
Met de projectnaam “De Nieuwe Veste, ontwikkel(t) je talent door te zoeken naar wat je kan!" heeft De Nieuwe Veste subsidie gekregen voor leerlingen vanaf 15 jaar. Dit project maakt het mogelijk dat leerlingen op het praktijkonderwijs op jonge leeftijd direct veel ervaring kunnen opdoen in de praktijk. Deze praktische vaardigheden komen goed van pas; de leerlingen profiteren er uiteindelijk van bij het vinden van een plek op de arbeidsmarkt.

Op allerlei manieren krijgen de activiteiten voor leerlingen vorm, in:

  • de binnen- en buitenschoolse stages;
  • de praktijkgerichte vakken en cursussen in de opleidingen metaal, bouw, zorg & welzijn en groen;
  • het ATC De Bentheimer (training arbeidsvaardigheden);
  • de nazorg:  De Nieuwe Veste wil de betrokkenheid, ook na het verlaten van de school, met de leerling versterken.

De voorwaarden voor subsidie van het ESF komen met bovenstaande overeen met de visie van de school:  op maat gericht onderwijs biedt je leerlingen via het opdoen van praktische vaardigheden. ESF investeert in jouw toekomst!